AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP'den açık destek gelmesiyle ilgili konuşan Özlem Zengin, "HDP-CHP ittifakı Millet İttifakı'nın öncesine dayanıyor. Muhalefetin fikri liderliğini HDP yapıyordu zaten. Pekçok konuda uzlaşarak iş yaptılar. Suriye tezkeresinde ilk defa CHP hayır dedi. Ben öyle zannediyorum Kılıçdaroğlu'nun adaylığının çok öncesinde anlaşmalar vardı. Kandil'den yapılan açıklamalar Millet İttifakı'nda Akşener başta olmak üzere CHP tabanını rahatsız ediyor. HDP, PKK ile ilişkisini yalanlayan, PKK'yı lanetleyen tek bir kelime etmedi." ifadelerini kullandı.
"EŞİT VATANDAŞLIKLA İLGİLİ SORUN YOK"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Türklük değişecek' sözüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Zengin, "Türkiye'de eşit vatandaşlıkla ilgili bir sorun yok. Ben şu ana kadar böyle bir şey görmedim. Konu buraya gelsin istemiyorum ama kendi kimliği grubu yüzünden sadece başörtülüler engellenmiştir. Bu ülkede vatandaşlık tanımı yok. Deva Partisi düşündüğünün çok çok gerisinde bir noktada. Vatandaşlık tanımı üzerinde konuşmak kolay bir şey değil. Bunlar çok ayrıştırmalara neden olabilmekte. Bunları konuşmak için bir zemin yok." şeklinde konuştu.